Insikts-Podd 27 min: Den lyssnande inspirationen Jimmy Askelius är lärare för en 5:a på Visättraskolan, som ligger i ett särskilt utsatt område i Huddinge kommun. 2020 vann han priset som Årets mellanstadielärare och här berättar han om hur han tog sig upp ur ”varggropen”.

i Elev- och lärarstöd/Goda exempel/Konflikthantering, självkänslan, elevens motivation, lärarrollen, m m/Ny, nyare och viktig forskning och kunskap om undervisning och lärande/Pedagogik/Poddar

Timothy Tore Hebb, podd-intervju.

I den här podd-intervjun lite längre ner på 27 minuter berättar Jimmy Askelius, klasslärare för en 5:a på Visättraskolan, om hur han under några få år gick från golvad, att känna att han befann sig i en ”varggrop”, till att bli en lärare som behärskar pedagogiska metoder vilka bidrog till att han fick priset som Årets mellanstadielärare 2020 vid Lärargalan. Framröstad av sina egna elever.

Visättraskolan ligger i ett särskilt utsatt område i Huddinge. Han förklarar bland annat hur han gör för att även de utagerande eleverna, de som förstör för andra och sig själva, ska inkluderas i klassen. 

Särskilt nyutexaminerade lärare och självklart lärarvikarier har en hel del att veta från hans berättelse. Men även lärare som utvecklat en välfungerande lärarroll kan nog inspireras. Och även om Jimmy är lärare för en 5:a finns det nog bra idéer här för till exempel en 7:a.

Ett förslag är att ladda ner podd-filen på mobilen (klicka på ↓- symbolen  nedan på spelaren) och spela upp filen på favoritspelaren på mobilen. Men det går lika bra att använda den här såklart.

Senast från skolkunskap.se

Gå till Överst